Το Σχολείο μας

Το Σχολείο μας

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Στις 2 Απριλίου 2008 όλες οι τάξεις του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το θέατρο BADMINTON και απόλαυσαν ένα παγκόσμιας εμβέλειας θέαμα, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και άμεμπτης δεξιοτεχνίας που συνδυάζει αριστοτεχνικά την αρμονία, την κομψότητα και τη χάρη του κλασικού μπαλέτου, με το δυναμισμό, την ισορροπία και το συγχρονισμό του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η Λίμνη των Κύκνων, σε χορογραφία Konstantin Rassadin που για πρώτη φορά με τη συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας, παρουσιάζεται από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο Badminton.
O μύθος μιας λίμνης, η βαθιά επιθυμία για τον ανέφικτο έρωτα, το τραγούδι των κύκνων λίγο πριν πεθάνουν, ένα συγκινητικό σύμπλεγμα αγάπης και θανάτου. Μια συγκινητική ιστορία που ο Τσαϊκόφσκι έκανε αθάνατη και που τώρα τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, δίνουν ένα ζευγάρι νέα φτερά και την απογειώνουν…στον πάγο!
Το αγαπημένο παραμύθι του κοριτσιού που μεταμορφώθηκε σε κύκνο ξετυλίγεται στον πάγο μέσα από μια έκρηξη χάρης, ομορφιάς, χρωμάτων και αρμονίας, που σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική των κοστουμιών και των σκηνικών, προσφέρει στο κοινό κάθε ηλικίας, μια μοναδική εμπειρία. Με σεβασμό στην κλασική χορογραφία και με κάποια από τα κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Αθήνα αυτή τη φορά, για να αποδώσουν τη Λίμνη των Κύκνων... επί πάγου.
Η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία των 35 αέρινων χορευτών, η άψογη τεχνική τους, σε συνδυασμό με την αριστουργηματική και αθάνατη μουσική σύνθεση του μεγάλου Ρώσου μουσουργού, που αποδίδεται ζωντανά από την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μολδαβίας δημιουργούν ένα υψηλών προδιαγραφών θέαμα.
Πρόκειται για ένα μπαλέτο σε τέσσερις πράξεις που βασίζεται σε ένα παραδοσιακό γερμανικό παραμύθι, μια συγκινητική ιστορία που αποτύπωσε αριστουργηματικά τη βαθιά ανθρώπινη επιθυμία για τον ανέφικτο έρωτα, δίνοντάς της μια διάσταση παγκόσμια και διαχρονική. Η πρώτη παραγωγή της Λίμνης των Κύκνων πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό στις 4 Μαΐου 1877, στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και σε χορογραφία του Julius Reisinger…και από τότε η ιστορία συνεχίζεται, δημιουργώντας κάθε φορά τα ίδια συναισθήματα που ξεπερνούν όλα τα σύνορα και κάθε όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων